201310_Corrien_pasfoto

Corrien van Dam

Muziek kreeg Corrien met de paplepel ingegoten, met een moeder die meer dan verdienstelijk piano speelde. In de middelbare schooltijd waren studie en vriendjes belangrijker, maar de passie bleef en de pianolessen en het spelen werden later weer deel van haar leven. De eigen kinderen werden begeleid naar de muziekschool, met als hoogtepunt: haar zoon op de klarinet in het Concertgebouw.

Er volgde een periode van begeleiden van zangers en zangeressen uit de regio, maar ook van samenspel met fluitistes en violistes, met uitvoeringen o.a. in het witte kerkje van Kwadijk. Zo’n dertien jaar geleden werd Corrien gevraagd om het Gemengd Koor Broek in Waterland te begeleiden.

Na lessen bij diverse pianopedagogen krijgt Corrien nu al jaren les van conservatorium­docent Marc Pauwels in Amsterdam. Daar houdt ze haar eigen repertoire op peil, wat resulteerde in diverse optredens en begeleidingen. Zo speelde ze onder meer werken van Philip Glass in de kerk van Zuiderwoude.

Hoogtepunt is en blijft het samen muziek maken, of dat nu met solisten of met het koor is. Het meedoen aan Broekers voor Broekers, de kerstnachtdienst, samen zingen rond de Kerst, de uitvoeringen van het koor of gewoon de repetitieavonden geven haar een intense voldoening.